Яке вино вибрати для глінтвейну

0
213

Глінтвейн - улюблений напій багатьох в осінньо-зимовий період. Але якщо з набором спецій йому все більш-менш зрозуміло, то питання про те, яке вино вибрати для приготування — червоне чи біле, дешеве чи дороге — залишається відкритим для багатьох. Спробуємо розібратися разом у нашій статті.

глінтвейнПравила вибору

При пошуку основи для нагріву, що зігріває, дотримуйтесь таких правил:

  1. Не варіть глінтвейн із дорогого вина: воно має досконалий смак, а спеції та прянощі можуть його зіпсувати. Але й надто дешеві напої купувати не слід, інакше замість ароматного напою ви отримаєте неприємну суміш із різким алкогольним запахом.
  2. Вибирайте сухі вина: вони не містять домішок, вони дуже мало цукру, вони легкі, тому можна не боятися похмілля.
  3. Купуйте те вино, яке любите пити. Не важливо, біле воно чи червоне. Головне, правильно підібрати спеції, щоб вам подобався смак.
  4. Не використовуйте напої, які витримуються в дубових бочках, інакше глінтвейн набуде гіркого присмаку. Краще віддати перевагу винам, що зріють у пляшках два-три роки. Дізнатися докладніше про те, як вироблявся обраний вами сорт, можна у продавця-консультанта в магазині або за допомогою чату підтримки на сайті.
  5. Вміст алкоголю має бути не менше 7-12 градусів, інакше після нагрівання залишиться компот зі спеціями, а не ароматний напій, що зігріває.
  6. Вибирайте вино з низьким вмістом танінів.

глінтвейн 2

Червоне чи біле

Все залежить від ваших уподобань. Якщо схиляєтеся до червоного, вибирайте сухі вина, в ідеалі молоді сортові напої. Вони не мають яскраво виражених смакових нот та коштують недорого. Прекрасно підійдуть Піно Нуар, Сапераві, Мерло чи Каберне.

Десертні вина використовувати не рекомендується. Вони міцні та дуже солодкі. Додавши спеції, ви отримаєте нудотний напій, який при нагріванні стане дуже різким, з вираженим запахом спирту. Смак сухого вина ви зможете легко відрегулювати в процесі приготування, додавши мед, фрукти та улюблені прянощі до смаку.

Глінтвейн з білих сортів виходить не менш смачним та ароматним з легкою кислинкою цитрусових, яблука та груші. Радимо використовувати сухі сорти, такі як Шардоне, Совіньйон Блан, Ріслінг, Піно Гріджіо.

Вибрати відповідний сорт вина можна у нашому магазині. Ми розповімо, яке найкраще підійде саме вам, допоможемо підібрати правильні спеції до алкогольних напоїв.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here