Що таке суміш для панкейків та в чому її переваги

0
990

Панкейки - одна з найпопулярніших страв в американських сім'ях. Це аналог наших млинців, який має певні відмінності. Цікаво, що його можна використовувати і як десерт, і як повноцінну вечерю, сніданок або обід. При схожості інгредієнтів і способу приготування все ж таки є свої тонкощі, які слід враховувати.

Що таке панкейки

Класична страва американської кухні, яка асоціюється зі сніданком завдяки фільмам, — не найкорисніші ласощі. У його складі — пшеничне борошно, крохмаль, яйця, молоко та вершкове масло. Готують їх на спеціальній сковороді, де борошняний виріб навіть не потрібно перевертати.

Подають товсті млинці з рідкими підливами, а випікають на абсолютному сухому жаровні. В одній порції — 2–3 штуки, вони мають бути виключно круглими та рум'яними.

Панкейки – це ще й культурна спадщина англійців, англомовних ірландців, канадців. Традиційно їх готують на жирний вівторок перед початком Великого посту. Влаштовуються навіть змагання, але не на швидкість випікання, а на швидкість забігу на 400 метрів зі сковородою і тим самим панкейком, причому по ходу його потрібно перевернути як мінімум 2 рази. Беруть участь лише жінки.

Що таке готова суміш і з чого вона зроблена

Суміші для панкейків — це точно підібрана кількість сухих компонентів, які при додаванні рідини перетворюються на тісто для найсмачніших американських млинців. В складі:

  • борошно, у тому числі безглютенова;
  • підсолоджувачі;
  • підкислювачі;
  • посипання;
  • сіль та інші компоненти.

Щоб одержати тісто, достатньо додати воду чи молоко. Причому необхідно дотримуватись інструкції, яка представлена на кожній упаковці. Залишиться лише обсмажити на сковороді, робиться це без олії. Головна перевага будь-якої суміші в тому, що вона суттєво спрощує та прискорює виготовлення панкейків. Такий собі напівфабрикат, що виходить завжди. Досвідчені кулінари можуть експериментувати та отримувати ще більш оригінальну випічку.

Суміші практичні, адже не потрібно купувати окремі компоненти, особливо якщо немає місця, де їх зберігати, або ви готуєте панкейки не дуже часто. Вартість сухих напівфабрикатів невисока — це сумарна ціна інгредієнтів.

Як зробити панкейки корисними та різноманітними

Така страва борошняна, тому багато людей відмовляють собі в ній, а все тому, що у великій кількості панкейки вживати не рекомендується. Однак є альтернатива — безглютенові суміші, у складі яких немає пшеничного та інших складових, які можуть спричинити неприємну реакцію. Заміна – борошно із зеленої гречки, нешліфованого рису, кокосу, тапіоки. Причому у складі знайдете не лише замінник клейковини, а й цукру – еритритол.

Зроблені з таких інгредієнтів панкейки корисні, їх можна їсти щодня. Що стосується добавок, то зробити страву різноманітнішою можуть фрукти, ягоди, карамель, мед та інші компоненти. У результаті ви отримаєте ситний та смачний сніданок, який надовго наситить. Щоб приготувати з готової суміші американські млинці, витратите трохи більше 15 хвилин.

 

суміш для панкейківОсновні переваги готових сумішей для випікання

Подібні сухі напівфабрикати можна знайти і для приготування кексів, печива, пирога, мафінів, млинців. Переваги використання:

  • економія часу. У рази прискориться виготовлення кондитерських виробів. Коли часу не вистачає, це дуже важливо. Хазяйка зможе прийняти гостей, які прийшли несподівано. Потрібно лише доповнити смачним поливанням — сиропом, карамеллю тощо;
  • правильні порції. У такому випадку виключено помилки, які можуть вплинути на смак, консистенцію. Рецепти, які запропоновані в пачці, передбачають лише додавання рідини – все точно вийде. Якщо немає ваги, перевіреної рецептури або бажання так ретельно все вимірювати, суміші - краще рішення;
  • тривале зберігання. Герметично упаковані сухі суміші зберігатимуться значно довше, ніж окремі інгредієнти, що розпаковані. Виробники пропонують невелике розфасовування по 0,5-1 кг;
  • простота використання. Тільки додайте воду чи молоко. Це під силу навіть недосвідченим господаркам.

Щоб усе вийшло, досить просто додати необхідну кількість рідини та ретельно змішати її із сухими компонентами.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here