Як приготувати медальйон із телятини з міксом з овочів

0
27

Вишукана страва здатна прикрасити святковий стіл. Телятина має ніжний смак і м'яку текстуру, а в поєднанні з овочами стає справжнім кулінарним шедевром. Доповніть медальйони маринадом із теннессійського віскі для надання димного акценту.

медальйонПравильний вибір і підготовка телятини

Головна запорука успіху страви - м'ясо високої якості. Для приготування медальйонів використовуйте вирізку або корейку. Ці частини телятини м'які та соковиті. Віддавайте перевагу свіжому та рівномірно нарізаному на невеликі круглі шматки м'ясу товщиною 2-3 см. Перед приготуванням залиште продукт у маринаді з:

  1. 100 мл виски;
  2. 50 мл оливкового масла;
  3. 1 ч.л. горчицы;
  4. 20 мл лимонного сока;
  5. ½ ч.л. соли;
  6. ½ ч.л. сахара;
  7. щепотки черного перца;
  8. чеснока;
  9. розмарина.

Підбираючи алкоголь, віддавайте перевагу напою з пряними відтінками. До м'яса чудово підійде медовий Джек Деніелс 1 літр оригінал, який має ноти бодяну. Він доповнить медальйони приємним смаком. Після маринування залиште телятину за кімнатної температури на 10 хвилин, щоб м'ясо не втратило соковитість під час смаження.

Техніка приготування медальйонів

Термічну обробку продукту можна проводити на сковорідці, в духовці або на грилі. Важливо зберегти м'якість і соковитість телятини. Нагрійте сковорідку або гриль до середньої температури, додавши вершкове масло та оливкову олію. Викладіть м'ясо, обсмажуючи з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Для досягнення просмаження ступеня medium внутрішня температура продукту має бути 60-65℃.
Після того як телятина приготувалася, накрийте її фольгою і дайте «відпочити» кілька хвилин. Так сік рівномірно розподілиться по м'ясу, а страва стане м'якою.

Приготування овочевого міксу

Гарнір - чудовий спосіб доповнити смак медальйонів. Вибір овочів залежить від ваших уподобань. Ідеальним варіантом буде болгарський перець, цукіні, морква, броколі та спаржа. Вони додадуть страві різноманітності смаків, а також зроблять трапезу поживною.
Наріжте овочі крупно, щоб збереглася текстура після обсмажування. На розігріту сковороду додайте оливкову олію. Спочатку обсмажте моркву та броколі. Потім додайте перець і цукіні. Помішуйте овочі на середньому вогні, щоб вони рівномірно готувалися. Наприкінці використовуйте коріандр, базилік, копчений часник, паприку та чорний мелений перець.
Також страву можна подати із салатом зі свіжих овочів. Для його приготування підійдуть капуста, огірки, помідори, болгарський перець і фіолетова цибуля. Подрібніть їх, заправивши сумішшю з оливкової олії, лимонного соку, французької гірчиці, цукру, солі та дрібно нарізаного часнику.
Медальйони з телятини з міксом з овочів стануть чудовим доповненням до романтичної вечері, зустрічі з друзями. Келих якісного алкоголю, який доступний до замовлення в маркеті важливих штук, зробить трапезу ще приємнішою. До страви також можна приготувати соус, щоб поліпшити її смак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here